FullMMO Genel Forum Kuralları
1.
- Forumumuza kayıt olan her kullanıcı, bu kuralları kabul etmiş sayılır.
- FullMMO, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve uluslararası internet kullanım ilkelerine uygun şekilde yayın yapar.
- Yöneticiler, gerekli gördüklerinde kurallarda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu değişiklikler herkesi bağlayıcıdır.
2.
- Küfür, hakaret, argo, tehdit, dini/siyasi/ırksal ayrımcılık ve kişisel saldırılar kesinlikle yasaktır.
- Diğer üyelerle saygılı, yapıcı ve yardımsever bir dil kullanmaya özen gösterin.
- Forum, oyun topluluğuna ait bir alan olduğundan, tartışmaların seviyesi her yaşa uygun olmalıdır.
3.
- Telif hakkı içeren yazılım, oyun dosyaları, film, müzik vb. içeriklerin izinsiz paylaşımı yasaktır.
- Virüslü, zararlı yazılım içeren ya da kötü amaçlı bağlantılar paylaşan kullanıcılar kalıcı olarak uzaklaştırılır.
- Konu başlıkları açıklayıcı, içerikler ise düzenli ve okunabilir olmalıdır. “Acil bakın!”, “Yardım!” gibi başlıklar kullanmayın.
4.
- Kendi oyun sunucunuzu tanıtabilirsiniz, ancak bu tanıtımlar yalnızca ilgili kategori ve kurallar dahilinde yapılmalıdır.
- Diğer sitelerin reklamlarını yapmak, link kısaltma siteleriyle kazanç elde etmeye çalışmak yasaktır.
- Yönetim onayı olmadan ücretli satış, ticaret, script satışı vb. işlemler yasaktır.
5.
- Aynı kişinin birden fazla hesap açması (multi-account) yasaktır ve tespit edilirse tüm hesaplar banlanır.
- Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Yönetim ekibi sizden şifre talep etmez.
- Başka bir kullanıcının hesabına izinsiz erişim girişimi suçtur ve cezai işlem uygulanır.
6.
- Yöneticilerin ve moderatörlerin uyarıları dikkate alınmalıdır.
- Kuralları ihlal eden kullanıcıya önce uyarı, tekrarında süreli veya kalıcı ban verilir.
- Moderatör kararlarına itirazlar özel mesaj (PM) yoluyla yapılmalıdır; forumda tartışma konusu yapmak yasaktır.
7.
- Konularınızı doğru bölüme açın. Yanlış bölüme açılan konular taşınır veya silinebilir.
- Oyun geliştirme, sunucu tanıtımı, yardım ve rehber bölümlerinde kategori kuralları ayrıca geçerlidir. Bu kurallar her bölümde üstte sabitlenmiş olarak bulunur.
8.
- Forumda kaliteli içerik üretmek teşvik edilir. Rehberler, modlar, kod paylaşımları ve yapıcı yorumlar desteklenir.
- Paylaştığınız içerikler, uygun format ve başlıkla yayınlanmalı, gerekiyorsa kaynak belirtilmelidir.
9.
- Kurallara uymayan kullanıcılar uyarılır, tekrarında süreli uzaklaştırılır.
- Tekrar eden ihlaller ya da ağır kuralların çiğnenmesi durumunda kalıcı ban uygulanır.
- Forum dışında yapılan dolandırıcılık veya sahtekarlık gibi durumlar da yönetim müdahalesine konu olabilir.
10.
FullMMO, özgür ve güvenli bir oyun topluluğu oluşturmayı hedefler. Bu ortamı birlikte korumak ve büyütmek hepimizin sorumluluğudur. Kurallara uyarak, bilgi paylaşımı ve oyun tutkusunu daha keyifli hale getirebiliriz.